Совет за среќа: Бидете пријател на самиот себе, а и жесток критичар !

Loading...

Цел пакет: Јас сум јас, со своите предности и слабости. Кога би било поинаку, не би бил јас – e слоганот за да го претворите внатрешниот критичар во пријател!Кога животот ќе ви удри „бокс“, имате две опции – да останете да лежете или да станете, кажува Тим Краус, тренер по боречки вештини. Колку оптимистички да гледате, животот не е толку розев. Кога животот ви дава лимони, направете лимонада. Согласете се со сите свои недостатоци и доблести.
Животот во кој грешите не е само почесен туку и корисен во животот во кој не правите ништо, Џорџ Бернард Шо.
Не ги потиснувајте мислите и емоциите бидејќи тие се дел од вас и како такви треба да ги прифатите, а не да ги отфрлате. Кога животот ќе ве боли, наместо мислите и енергијата да ги насочите само кон проблемите, сетете се дека не е се така црно како што изгледа. Запрашајте се „Што точно ви се случува во моментот“, и сигурно ќе пронајдете неколку светли точки. Бидете благодарни на се што животот ви понудил и што имате, тоа придонесува да бидете среќни во несреќните денови.
Имало и полоши денови – преживеав!
Кога животот ќе ви нанесе болка, не заборавајте дека ова веќе сте го поминале,а  можеби и полоши ситуации, тага и разочарувања. Но сепак сеуште сте овде и останете да се борите. Доколку претходно сте успеале да ја пребродите бурата во животот, сигурно ќе пронајдете начин и сега да отпловите безбедно до пристаништето.
Проблем?Можност да научам нешто ново
Доколку на проблемот гледате само од еден агол – ќе заглавите. Отворете ги добро очите сигурно постои барем едно решение. Кога проблемот ќе го согледате од сите можни страни, тогаш во еден миг ќе најдете решение, и не заборавајте, од секоја ситуација може да извлечете корисна животна лекција.Кога животот ќе ви удри „бокс“, имате две опции – да останете да лежете или да станете, кажува Тим Краус, тренер по боречки вешти

loading...
Loading...