Совети за борба против непријатниот мирис на стапалата

Loading...

Со проблемот на непријатниот мирис на стапалата се борат и мажите и жените. Иако постојат козметички препарати кои делотворно ја спречуваат непријатната миризба, понекогаш ниту тоа не е доволно. Ако сакате да се ослободите од овој проблем, придржувајте се до следните правила…1. Носете само чевли од природна кожа, одбегнувајте ги оние изработени од синтетички материјали. Истото важи и за чорапите. Носете чорапи кои се памучни.
2. Еден пар чевли носете два до три дена. Потоа, ставете ги на свеж воздух пред да ги облечете повтрно.
3. Користете дрвен калап за чевли, кој не само што ќе овозможи да се задржи обликот, туку и ќе ја влие влагата.
4. Подгответе си посебна купка за стапала. Во вода додадете една до две шаки сушена жалфија, или лажица домашен јаболков оцет.
5. Избегнувајте агресивни сапуни кои ја сушат кожата и со тоа поттикнуваат потење на стапалата.1. Носете само чевли од природна кожа, одбегнувајте ги оние изработени од синтетички материјали. Истото важи и за чорапите. Носете чорапи кои се па

loading...