Спалната соба треба да ви биде во сина боја, а ЕВЕ И ЗОШТО…

Loading...

Иако многу често спалната соба станува катче каде го поминувате времето со вашиот лаптоп, таблет или мобилен телефон, време е за промена. Сега вашата спална соба нека ви биде соба за одмор, релакцирање и уживање.Бојадисајте ја сино. Сината боја предизвикува чувства на мир, смиреност и спокој, истовремено правејќи ја таа да изгледа поголемо.

 
Различни нијанси на сина исто така покажале и дека таа го намалува крвниот притисок. Во една студија од 2013 година се открило дека луѓето спиеле подолго во сина спална соба отколку во било која друга боја.

 
Собата со сини ѕидови делува поголемо, просторно и ни помага да спиеме поквалитетно. Зарем треба да се каже нешто повеќе?

Кејти Рејнолдс, експерт за дизајн, препорачува декорирање на вашата спална соба со три различни тонови на истата сина боја со цел да постигнете изглед кој ќе ви помогне полесно да се релаксирате.
 

 
 
За најголем ефект, во вашата спална соба додајте кревет кој е целосно бел, од дизајнот до постелата. Вие исто така можете да комбинирате светли до средни нијанси на сина со бледо жолтеникава боја со цел да додадете малку топлина или пак светло сиви нијанси, доколку сакате да ги одржите нештата студени и смирени.
 
Бојадисајте ја сино. Сината боја предизвикува чувства на мир, смиреност и спокој, истовремено правејќи ја таа да изгледа поголемо.

loading...
Loading...