Спојте го убавото и корисното: 10 пози кој ја заменуваат теретаната

Подигнување на тегови не е единствениот начин да го зајакнете телото.1. Квадрицепсите 
Нека легне на креветот со нозете спуштени на страна на креветот, па наместете се во поза жаба. Но наместо да ги ставите нозете на под ставете ги на  работ на креветот, па така ќе дојдат помеѓу неговите колкови. Лесно движете се. 
2.Гради
Доги е решение. Но, со мала промена наместете се на колена но дланките нека бидат покрај вас. 
3.Мускулите на задниот дел
Наместете се така што ток ќе седне на кревет а вие ќе седнете врз него но свртена со грб. 
4.Долните стомачни
Наместете се во лотос поза, бидете вие од горе. Оваа поза вклучува и контакт со очите но одлична е за сите мускули во долниот дел.
5.Трицепси
Кога еднаш ќе ја совладате позата лотос, надоградете ја. Наместо да ги одмарате рацете на него, ставете ги назад. Ќе имате поголема активност.

 
6.Истегнување на колковите
Пробајте ножички. Одлични се за задникот и за колковите. 
7.Горните стомачни
Оваа поза бара голема еластичност, затоа претходно легнете и истегнете се. Па потоа свртете се на грб и ставете ги нозете на рамената на вашиот партнер. И започнете вие со акцијата. 
8.Делтоидната зона
Доги со пресврт-вие наместете се на кревет а тој нека дојде позади но да стои на под. Па нека ве фати за нози и нека ви ги подигне и да ги држи во текот на целата акција. 
9.Задник
Ако на саката акробатски пози тогаш мисионерската поза е решение. Со оваа поза се стимулира задникот. 
10. Цело тело
Поза мост- со неа се активираат сите мускули. Повторно подигнете задникот, но овој пат се користи раката за да ги креваш главата и рамениците од креветот.1. Квадрицепсите 
Нека легне на креветот со нозете спуштени на страна на креветот, па наместете се во поза жаба.

Пронајдете не на следниве мрежи: