СРАМНО И ОДВРАТНО: Американски војници силувале малолетно девојче во Ирак!

Светот е запрепастен од шокантните фотографии и видеа кои сведочат за злоделата на американската војска во Ирак овие денови ги преплавија светските медиуми.Како што наведуваат медиумите, фотографиите се направени пред неколку години, а силувачите се припадници на 502. Пешадиска Регимента, а тоа се Пол Е. Кортез, П. Бејкер, Џеси В. Цпилман, Брајан Л.Хауард и Стивен Д. Грин. Нивната жртва била малолетната Хамзе ал Јанаби, која после силувањето била убиена заедно со уште едно петгодишно дете.
Силувачите се осудени, но изјавата на еден од осудените е и повеќе од застрашувачка за оние кои ја слушнале.
„Ирачаните не ги сметам за луѓе“ – изјавил водачот на американските војници, Стив Д. Грин, кој несреќното девојче, откако го силувале неговите соборци, уште еднаш ја силувал и ѝ испалил куршум во главата.
Освен овие фотографии, ЦБЦ на вести објавиле и други слики кои ги документираат ужасните сексуални злосторства и мачења на ирачките воени затвореници во злогласниот затвор Абу Гхраиб, а објавени се фотографии на заробеници кои со години се мачени во Ирак од страна на Американците.
Објавено е и видео од злосторствата и силувањата на американската кое можете да го погледнете на следниот ЛИНК и да посведочите за тоа колку всушност се „мировни“ нивните мисии во Ирак.Како што наведуваат медиумите, фотографиите се направени пред неколку години, а силувачите се припадници на 502. Пешадиска Регимента, а тоа се Пол

Пронајдете не на следниве мрежи: