Срамота: Родителите на Тијана ги зеле донираните 2 милиони евра за себе-наместо да ги дадат на другите болни деца!

Loading...

Јелена и Небојша Огњановиќ од донации собрале 2 милиони евра за трансплантација на срце на нивната 8 годишна ќерка Тијана. Тијана во април отпатува во Хјустон каде требаше да се изврши операцијата, но срцето на девојчето не издржа и таа почина на 15 јули. Српски Курир, повикувајќи се на извор од банката каде биле уплатени парите, пишува дека родителите на Тијана наместо да ги дадат донираните 2 милиони евра за спасување на други детски животи, ги подигнале парите за себе!
Цела поранешна Југославија се обедини во донирањето за болното девојче Тијана. Се собра поголема сума на пари – 2 милиони евра. 
– Тие пари, околу два милиони евра, ги подигнаа Јелена и Небојша Огњановиќ пред неколку дена.Бевме изеннадени од нивната постапка но не можевме да ги спречиме да ги подигнат парите од хуманитарната сметка која гласи на нивно име – вели изворот од Комерцијална банка за српски Курир.

 
Иако после погребот на Тијана јавноста очекуваше родителите да ги поклонат парите во хуманитарни цели, за лечење на други болни деца, тоа не се случи. Тие целосно ги прекинаа контактите со месиумите.
Небојша Огњановиќ преку СМС им одговорил на српските медиуми дека нивната информавија е будалаштина.
-Тоа не е вистина. Се наоѓаме во земјата, си ја работиме својата работа, одиме на гробишта секој ден и тоа е тоа-одговорил тој, избегнувајќи го прашањето за парите.
Официјална потврда од банката нема бидејќи сметките на клиентите се строго чувана тајна.
 Српски Курир, повикувајќи се на извор од банката каде биле уплатени парите, пишува дека родителите на Тијана наместо да ги дадат донираните 2 милио

loading...
Loading...