Србинката која ЈА ПРЕЖИВЕА сообраќајката кај Удово ќе биде пренесена во Швајцарија

Марија Маринковиќ од Чуприја, Србија која ја преживеа сообраќајката кај Удово, во која загинаа нејзиното осумесечно дете Андрија и неговиот чичко 24-годишниот Никола, по оперативните зафати во Скопје, ќе биде пренесена Швајцарија.Таму  таа и нејзиниот сопруг, кој исто така беше повреден во сообраќајката,  работеле.
За нејзиниот превоз во Швајцарија веќе бил договорен специјален лет со медицински хеликоптер.
Во Швајцарија Маринковиќ работела како медицинска сестра и имале швајцарско здравствено осигурување.Таму  таа и нејзиниот сопруг, кој исто така беше повреден во сообраќајката,  работеле.
За нејзиниот превоз во Швајцарија веќе бил

Пронајдете не на следниве мрежи: