„Среќни сме…“ 3 начини како да не го изгубите своето „јас“ во врската

Loading...

Во врската „јас“ лесно станува „ние“ што го загрозува идентитетот,  но тој проблем можете да го решите со различни хобија, јасни ставови и формирање мрежа на пријатели.„Ние готвевме, ние сме уморни, ние се чувствуваме лошо…“ Во љубовната врска лесно можете да го изгбите своето „јас“. Вашите емоции одеднаш не се само ваши, туку се правите заедно. Тоа предизвикува криза на идентитетот, па може да ви се причини дека ќе се изгубите во врската. Одеднаш не знаете дали сте сакале одредени работи од претходно или е тоа последица на вашиот однос. Во таквите односи секогаш едната страна е подоминантна која своите ставови и мисли ѝ ги наметнува на другата страна.Пријателите се вистинскиот состав за потпорана почетокот на врската возбудувањето е толкаво што понекогаш забораваме на пријателите. Но тоа не е никако добро бидејќи тие се оние кои ви пружаат перспектива во животот. Тие слободно ќе ви кажат дека грешите во нешто, ќе ви помогнат кога треба или едноставно ќе го кренат телефонот во два наутро кога ви е најтешко.

Хобито ве прави подобриРазличните занимливости е она што ве прави на што сте, а тоа е и најверојано она што ја привлекло вашата подобра половина. Едноставно треба да ја следите страста бидејќи така ќе се чувствувате подобро, а со самото тоа ќе бидете и подобар партнер.
Задржете ги своите ставовиСосема е во ред со партнерот да делите одредени ставови, но понекогаш треба да ги покажете и своето мислење. Со самото тоа покажувате дека знаете да се поставите и да држите до своето. Бидете верни на себе, а не зависни од другите. Таквото однесување е привлечно за секого.„Ние готвевме, ние сме уморни, ние се чувствуваме лошо…“ Во љубовната врска лесно можете да го изгбите своето „јас“. Ваши

loading...
Loading...