Што говори ОБЛИКОТ на ЗАДНИКОТ за вашето ЗДРАВЈЕ: Блазе вас ако имате „четириаголен“

Loading...

Првата помисла на дебел задник е е дека личноста која го поседува е дебела, а со самото тоа дека има и проблеми со здравјето. 
Сепак, ова воопшто не мора да биде точно, нечија фигура просто може да поднесе поголем задник.
Кога е во прашање здравјето, сетете се дека е многу поопасно да имате сало околу градите, односно во близина на срцето.
Имено, масните наслаги на колковите го штитат срцето, задржувајќи го салото на места на кои не може да наштети на виталните органи.
„V облик“
За овој облик е карактеристичн тенок струк и нешто пошироки колкови. Задникот всушност е најширок во долниот дел на грбот, а потоа постепено се стеснува. Овој облик на задник е карактеристичен за постарите жени, а доколку го имате неопходно е да го регулирате внесувањето на масти, особено транс – масти кои не би требало да ги консумирате воопшто.
Четириаголен облик
Или како што поинаку се нарекува „мускулест задник“. Го карактеризираат приближно слични димензии на ширина на колковите и задникот. Ваквиот задник е многу тешко да го преобликувате и потребно е да правите посебни и прилично агресивни вежби и чучњеви за да се промени. Овие личности обично се многу здрави, но во некои случаи можат да имаат малку сало на куковите. Решение? Само чучњеви.
Кружен облик
Поинаку се нарекува и облик на „цреша“ или „јаболко“. Струкот е значително потесен од задникот кој е заоблен и полн. Личностите кои поседуваат ваков задник во главно се многу здрави.
Срцевиден облик
Дефинитивно најпосакуваниот облик на задник и секако најубав. Сепак, доколку не вежбаат, кај овие лица постои ризик од срцеви заболувања.  
  
Сепак, ова воопшто не мора да биде точно, нечија фигура просто може да поднесе поголем задник.
Кога е во прашање здравјето,

loading...
Loading...