Што најчесто сонуваат мажите, а што жените?

Loading...

Канадските истражувачи испитувале повеќе од 300 мажи и жени.Изгледа дека мажите и жените не се согласуваат дури и кога спијат!
Новите студии покажале дека дири и за време на ноќта размислуваат за различни работи.
Мажите најчесто сонуваат пожари, поплави, војни и други несреќи, додека жените сонуваат неверства и лаги.
Канадските истражувачи побарале од мажите и жените да ги напишат соништата!

 
Жените пишувале многу поописно од мажите. Кошмарите доминирале со сцени од физичко насилство. Киднапирања, убиства, неверство и други конфликти.
Мажите имаа поголеми шанси за кошмари. Најчесто сонуваат инсекти.
Се смета дека секој сонува. Голем број луѓе соновите ги забораваат веднаш.Изгледа дека мажите и жените не се согласуваат дури и кога спијат!
Новите студии покажале дека дири и за време на ноќта размислуваат за раз

loading...
Loading...