Што НЕ САКААТ жените во креветот?

Loading...

Улогата на половите e игра главна улога во сексуалното однесување на жената и мажот и ги вклучува елементите на моќ. Во западната цивилизација обично мажите се доминантни, а таквиот однос има големо влијание на сексуалните ставови.Истражувањето на оваа тема покажало дека колку повеќе парот се придржува до традиционалната поделба, толку жените се чувствуваат помалку сигурни. Па така повеќето жени кои учествувале во ова истражување сметаат дека не е неопходно мажите да бидат доминантни во сексуалните ситуации.
‘’Ако мажите веруваат дека мораат да бидат сексуално доминантни, тоа може да ја спречува нивната партнерка да се чувствува слободна во распрaвијата за сексуалното однесување и заштита … или да праша за работите кои не ги знае, а сето тоа може да ја наруши сексуалната самодоверба’’, заклучуваат научниците.Истражувањето на оваа тема покажало дека колку повеќе парот се придржува до традиционалната поделба, толку жените се чувствуваат помалку сигурни. П

loading...
Loading...