Што прават жените кога ќе изгубат дел од омилената шминка?

Loading...

Губењето на омилената шминка кај жените не е безизлезна ситуација. Всушност се работи за нешто што повеќе од дамите може да ги извади од такт.
Овој губиток на кај жените претставува доволно добра причина да „експлодираат“. Верувале или не, исчезнувањето на нивното „богатство“ е доволно добар повод за да откажат деловен или друг состанок, бидејќи во таква ситуација тешко е да се приберат и едноставно полудуваат.
Покрај чевлите и чантите, шминката е исто така една од поголемите женски страсти.
Иако статистиката покажува дека жените водат сметка за шминката, вистината е сосема поинаква. Една анкета која ја правел порталот за козметички производи „Fell Unique“, покажала дека секоја трета жена која патува со јавен превоз за на работа, губи по некое парче шминка.
Во Британија жените полудуваат кога е во прашање губењето на шминката, па годишно даваат брдо пари, за повторно да го купат она што го изгубиле.

Освен јавниот превоз, најчесто жените ги губат шминките при паѓање на истите во WC шолја, како и заборавање на шминките кај својот поранешен партнер, со што автоматски се опростуваат од неа.
Факт е дека жените попрво би го изгубиле капутот отколку несесерот со шминки. Изгледа дека припадничките на понежниот пол се премногу врзани за содржината во козметичките торбички, и ги сметаат за свои лични работи.
Од порталот „Fell Unique“ велат дека овие резултати се последица на тоа што жените содржината на овие несесери ја градат со години, така што поединечни парчиња од шминките за нив се многу вредни и ценети. Губењето на омилената шминка кај жените не е безизлезна ситуација. Всушност се работи за нешто што повеќе од дамите мо

loading...
Loading...