Стопете го целулитот со цимет

Loading...

Дерматолозите потврдиле дека циметот го топи целулитот.
Докажано е дека екстрактот од цимет го подобрува изгледот на кожата што наликува на кора од портокал.
Звучи како на сон, нели? Но дерматолозите од универзитетот во Гренобел велат дека екстрактот од цимет е едно од најефикасните средства против целулит. Во спроведениот експеримент учествувале 80 жени кои го имале овој козметички проблем. Резултатите кои ги добиле биле извонредни.
Половина од учесничките биле изложени на специјални антицелулитни маски и масажи, додека зоните зафатени со целулит кај другиот дел од жените биле третирани само со масло од цимет добиено од исушени кори на растението.
Се покажало дека кај втората група целулитот се намалил за цели 60%, а при првата за 10%.
Благородното дејство на овој зачин се должи на богатата концентрација на антиоксиданси и други полезни материи. Екстрактот од цимет ја стимулира регенеративната способност на клетките, го подобрува снабдувањето со хранливи материи и ги полни со енергија. Циметот има способност да ја нормализира размената на материи во кожата, што пак води до согорување на калории и намалување на тежината.
Наш совет би бил во кафето редовно да додавате по малку цимет и да ги воочите ефектите.
Извор: lady.mkДерматолозите потврдиле дека циметот го топи целулитот.
Докажано е дека екстракто

loading...