Строго чувана тајна: Еве зошто Америка ја криела оваа пирамида од Русија

Loading...

Комплексот е изграден во 1975 година и чинел невеојатни 6 милијарди долари. Служел за надгледување на сите непознати летала кои би претставувале закана за Америка.За време на Студената војна оваа зграда била дом на американскиот воен противбалистички систем чија цел била одбрана од руските ракети доколку тие би дошле близу цели каде би можеле да убијат илјадници американци.
Во силосите под радарот се наоѓаат 30 ракети Спартан и 16 ракети Спринтс со краток дострел, а во остатокот од комплексот е полн со плочи од кои може да се истрелаат противбалистички ракети.
Во 1976 комплекст бил затворен по само неколку месеци употреба од страна на американската влада и војска.За време на Студената војна оваа зграда била дом на американскиот воен противбалистички систем чија цел била одбрана од руските рак

loading...
Loading...