Студот одзеде над 100 жртви во Индија!

Loading...

Студот во северна Индија веќе зеде над 100 жртви, пренесе ТАСС, повикувајќи се на локалните власти.Само во последните 24 часа во земјата починале над 20 лица.
Најмногу жртви има во државата Утар Прадеш. Во еден од најголемите тамошни градови – Агра, каде се наоѓа славниот мавзолеј Таџ Махал, температурата во текот на ноќта опаднала до 3 степени Целзиусови.
Метеоролозите го предупредија населението дека живата во термометрите ќе продолжи да опаѓа и во текот на следните неколку дена.
Студените бранови во Индија редовно се проследени со десетици жртви.
Температурите може и да не изгледаат ни толку ниски, но многу луѓе во земјата спјат на отворено, немаат соодветна облека и не ги затоплуваат своите домови. Само во последните 24 часа во земјата починале над 20 лица.
Најмногу жртви има во државата Утар Прадеш. Во еден од најголемите тамошни

loading...
Loading...