Свештеник прогласен за виновен за силување на десетици деца во Канада!

Loading...

Свештеник кој работел како мисионер со децении, е прогласен за виновен за силување на десетици деца!Белгиецот Ерик Диагер (67) е осуден за силување на деца. 
Тој на судењето кое трае веќе со години во Канада се изјасни како виновен по 80 оригинални обвиненија. Во петокот тој конечно беше осуден а има право да поднесе жалба во следните 30 дена. 
Судењето било емотивно затоа што многу од жртвите биле сведоци на истото. 
Свештеникот ја користел својата положба и ја придобивал довербата на децата а потоа истите ги злоставувал исто така им се заканувал на децата ќе им нанесе болка на нивните семејства. 
Имено, тој од 1978 па се до 1982 година соработувал и со други свештеници. Потоа успеал да добие Канадско државјанство.
Во 1990 година бил осуден на пет години затвор поради силување на дете во Белгија. А по неговото излегување од затвор тој побегнал од Белгија во Канада. 
Во 2011 е уапсен во Канада поради сексуални злоупотреби на деца. А во петокот конечно е осуден. Белгиецот Ерик Диагер (67) е осуден за силување на деца. 
Тој на судењето кое трае веќе со години во Канада се изјасни како виновен по

loading...
Loading...