СВР Скопје започнува со кампањата „Лето без пожари“

Одделението за превенција во СВР Скопје денеска на Средно Водно, на потегот Жицница-Милениумски крст, ќе започне со реализација на Кампањата „Лето без пожари“.Основна цел е превентивно делување во насока на намалување на бројот на предизвикани пожари од невнимание од страна на граѓаните, преку подигање на свеста во однос на заштита и зачувување на зелените и шумските површини, како и подобрување на личната и севкупната безбедност на граѓаните.
– Праксата покажува дека преземањето на проактивни превентивни мерки останува неопходно и понатаму, особено во летниот период како најризичен за појава на пожари во големи размери, информираат од СВР Скопје.
Кампањата, во соработка со ЈП Македонски шуми ќе продолжи да се реализира во текот на летниот период на подрачјето на СВР Скопје.Основна цел е превентивно делување во насока на намалување на бројот на предизвикани пожари од невнимание од страна на граѓаните, преку подигање на

Пронајдете не на следниве мрежи: