СЗО: Над 8.000 жртви од ебола во Африка

Loading...

Светската здравствена организација соопшти дека 8.220 лица починале од вирусот ебола во Западна Африка, а заразени се вкупно 20.712 лица.Сите случаи на болеста се однесуваат на трите земји од западна Африка: Гвинеја, Сиера леоне и Либерија. Најмалку жртви и заболени има во Гвинеја, 1781 и 2775 лица, во Сиера Леоне 2943 починати и 9780 заболени и во Либерија 8157 заразени, а од нив починале 3496 лица.
Од вчера, бројот на жртви е зголемен за 56 лица, а на заразени за 67 лица.Сите случаи на болеста се однесуваат на трите земји од западна Африка: Гвинеја, Сиера леоне и Либерија. Најмалку жртви и заболени има во Гвинеја, 1

loading...
Loading...