Таа е најмладата милијардерка во Америка

Loading...

Иако има само 30 години и не е факултетски образована таа е најмладата милијардерка во АмерикаБлумберг неодамна објави статија за Линзи Торес, 30-годишната сопственичка на ланецот на ресторани за брза храна In-N-Out Burger, а станува збор за најмладата милијардерка во САД.
Торес нема диплома, но не ни поминала обука за водење на ресторани, но In-N-OutBurgerима повеќе од 280 ресторани во 5 американски држави, а вредноста на ланецот ресторани се проценува на нешто повеќе од милијарди долари.
In-N-Out Burgerе основан во 1948 од нејзиниот дено и нејзините браќа, Естер и Хари Снајдер, во Балдвин Парк, и малиот штанд од тогаш се претворил во голем ланец познат по своите хамбургери во кои се користат само свежи состојки, а специфично е и тоа што на амбалажата дискретно се напишани цитати од Библијата.
Блумберг минатата година открил уште неколку “тајни милијардери”. Тоа се 70-годишната Ели Маршал која е четврта најбогата жена во Америка поседувајќи 15 проценти од сопственичкиот удел на Koch Industries. 
Copyright 2013 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.Иако има само 30 години и не е факултетски образована т

loading...
Loading...