Ознака: вода

Занимливости

Трик со кој ќе ја згреете ладната вода во детскиот базен за 45 минути

Бидејќи надвор имала само ладна вода, а децата знаат да бидат нетрпеливи кога се работи за влегување во базенот, ѝ досадило да носи кофи полни топла вода. Одлучила да ја […]

Живот

Зошто треба да потопите суво грозје во вода и да ја пиете течноста секое утро?

Никогаш не ја потценувајте моќта на сувото грозје, посебно ако го потопите во чаша ладна вода. Водата го зголемува присуството на минерали и хранливи вредности, подобрувајќи повеќе процеси во телото. […]

Здравје

Нaместо ригорозна диета – Вака ослабете со вкусна храна

Ако сакате да ослабете, да топите сало, тогаш секојдневно треба да внесувате одредени намирници. За појадок ви требаат житарки. Тоа е најважниот оброк, а ова е најважното правило за слабеење. […]

Здравје

Дури и водата може да го подобри имунитетот

Здравствената заштита е клучна за долговечноста, особено кога станува збор за ситуации како тековната пандемија на коронавирусот. Силниот имунитет е исклучително важен, па дури и водата може да го подобри. […]

Здравје

Зошто секоја вечер треба да натопите неколку бадеми во вода?

Сите нутриционисти препорачуваат секој ден да консумирате барем по неколку бадеми, но нивната хранливост се зголемува доколку навечер ги оставите потопени во вода. Натопените бадеми во вода имаат многу поголема […]

Здравје

Телото ви ги дава овие знаци дека сте дехидрирани, не смеете да ги игнорирате!

Колку водата е од суштинско значење за различните телесни функции? Нејзиниот недостаток влијае на виталните органи. Мозокот Ако пиете доволно вода и помнењето ќе ви биде подобро, расположението стабилно и […]

Живот

Да­ли вчера ис­пив­те осум ча­ши вода?

Во­да­та е ме­ди­ум во кој се од­ви­ва жи­во­тот. Таа е из­вор на важ­ни ми­не­ра­ли и елек­тро­ли­ти за ор­га­низ­мот. Не­ма енер­гет­ска вред­ност, го ос­ло­бо­ду­ва те­ло­то од штет­ни ма­те­рии, ја ре­гу­ли­ра те­лес­на­та […]

Нега и убавина

Започнете го денот со чаша топла вода и банана

Бананата е богата со минерали, витамини, влакна и други хранливи состојки и е вистинска енергетска бомба за нашиот организам, бидејќи ја дава сета потреба енергија за вршење на секојдневните активности. […]

Живот

Знаеме дека е многу важно да пиеме вода, но внимавајте да не претерате – ова се последиците

Водата е од суштинско значење за здравјето на човекот. Но, на прашањето колку вода треба да се пие дневно е тешко да се даде одговор. Тоа е така, бидејќи одговорот […]

Живот

Ова не се вистини, туку митови за коронавирусот и треба да се игнорираат

Бројот на заболени од коронавирусот расте низ светот, а лек сѐ уште нема. Сепак, тоа не е пречка голем број здравствени совети да се шират на интернет – некои релативно […]