Ознака: воздух

Вести

Квалитетот на воздухот e приоритет на национално и локално ниво

Зајакнување на меѓусекторската соработка, интегриран приод и интензивирање на имплементацијата на мерките од националниот план и локалните планови за квалитет на амбиенталниот воздух, обезбедување одржливост на националната мрежа за следење […]

Вести

Проекти за подобрување на квалитетот на воздухот

Резултати од  твининг проектот „Понатамошно зајакнување на капацитетите за ефективна имплементација на европското законодавство во областа на квалитетот на воздухот“ ќе бидат презентирани денеска.На настанот се најавени обраќања на министерот за […]

Вести

Градот се гуши во загадениот воздух, Дамјановски не мрднува со малиот прст

Вчеравечер беше постигнато највисоко ниво на загадување од речиси 1000 милиграми ПМ 10 честици на метри кубни, што е 10 пати повеќе од нормалниот квалитет на воздухот, велат од УМС […]

Вести

ВМРО-ДПМНЕ: Работиме на решавање за загадувањето на воздухот

  ВМРО-ДПМНЕ преку соопштение реагираше на денешната изјава на СДСМ која побара мерки за решавање на проблемот со загадувањето на воздухот.    Во реакцијата, ВМРО-ДПМНЕ истакнува дека решавањето на проблемот […]

Вести

СДСМ манипулира со изјавите во врска со загаденоста на воздухот

Загадувањето на воздухот е тема која е премногу сериозна за дневно политички маркетинг и крајно е невкусно СДСМ да даваат паушални изјави и предлози за решавање, без никакви докази и […]

Политички партии

ВМРО-ДПМНЕ ОК Битола предвидува мерки за спроведување со кои би се подобрил квалитетот на амбиенталниот воздух

Општина Битола е прва општина во Република Македонија која има изготвено програма за подобрување на квалитетот на воздухот. Таа програма претставува документ во кој е дадена детална анализа за состојбата […]