Ознака: кремаст сос

Кулинарство

Подобар и од мајонез: Кремаст сос кој можете да го подготвите за 60 секунди

Готвачот Мари-Антоан Карем кој живеел во 19-тиот век, донел кулинарски „закон“ за четири сосови кои ќе претставуваат основа на сите други сосови. Станува збор за сосовите бешамел, велуте и еспањол, […]

Кулинарство

Повкусен од мајонез – неодолив кремаст сос кој е готов за само 60 секунди

Со триковите на професионалците лесно ќе добиете одлични резултати. Шеф Мари-Антоан Карем, кој живеел во 19-тиот век, донел кулинарски “закон” за четири соса кои претставуваат основа за сите останати. Станува […]