Ознака: купи куќа за млади

Вести

Груевски: Преку владините проекти 1.040 семејства го решиле станбеното прашање

Илјада и 40 семејства го решиле досега станбеното прашање преку владините проекти „Купи куќа, купи стан“ и „Купи куќа за млади“, изјави денеска во Гевгелија претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски.– Со […]

Вести

Граѓаните и догодина ќе можат да аплицираат за „Купи куќа, купи стан“ и „Купи куќа за млади“

Граѓаните и следната година ќе можат да аплицираат за државни субвенции за станбен кредит преку проектите „Купи куќа, купи стан“ и „Купи куќа за млади“. Во своето обраќање за носењето […]

Вести

Заинтересираноста расте: 1000 семејства веќе го решија станбеното прашање со „Купи куќа купи стан“ и „Купи куќа за млади“

Атрактивноста на проектот „Купи куќа, купи стан“ и „Купи куќа за млади“ не се намалува. Граѓаните и понатаму се искчучително заинтересирани и ја користат оваа мерка која овозможува по многу […]

Вести

Индустриските зони и „Купи куќа за млади“ можност за решавање на животното прашање за сопствен дом

Интенцијата на ВМРО-ДПМНЕ за градба на што повеќе општински индустриски зони и обезбедување на евтини парцели за проектот „Купи куќа за млади“ што и се разговараше на работниот состанок меѓу […]

Локална самоуправа

Општина Кочани се вклучи во проектот „Купи куќа за млади“

Општина Кочани се вклучи во проектот на Владата „Купи куќа за млади“ обезбедувајќи локации за градба.Како што информира градоначалникот Ратко Димитровски тие постојано имаат средби со Владата за разработка на […]

Вести

Огромен интерес за „Купи куќа за млади“, практичната реализација започна

Почна практичната реализација на проектот „Купи куќа за млади“. Градежните компании ги потпишаа првите договори, се зголемува бројот на одобрени апликации и на оние достасани за разгледување. Интересот е голем, […]

Вести

Груевски ги повика градоначалниците да создадат услови за „Купи куќа за млади“

Лидерот на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски денеска ги повика градоначалниците од неговата партија поинтензивно да работат на  реализација на проектот „Купи куќа за млади“ и да се заложат максимално нивните […]