Ознака: лабораторија

Избор на уредникот Издвојуваме Интервјуа

НИКОБ ЛАБ – ЗА ЕДНА ГОДИНА СМЕ НАЈБРЗО РАСТЕЧКА ЛАБОРАТОРИЈА ВО ДРЖАВАТА ЗАРАДИ ДОСТАПНОСТА, КВАЛИТЕТОТ И  УСУГИТЕ СО НАЈНИСКИ ЦЕНИ

1 ГОДИНА НИКОБ ЛАБ, 1 ГОДИНА БРЗИ, ДОСТАПНИ И КВАЛИТЕТНИ Д-р.Спец.Субспец. Татјана Баевска Вучковиќ што значи за вас како Генерален Директор на Никоб Лаб првиот едногодишен јубилеј и на што […]

Занимливости

Ова сигурно ќе ве интересира: Еве што значат кратенките во анализата за крв и колку треба да изнесуваат

Лабораторискиот преглед на крвта кај пациентите е еден од најважните показатели за ситуацијата на организмот и укажуваат на некоја скриена или веќе манифестирана болест. Секој човек во зависност од телесната […]

Вести

Нови 80 современи лаборатории за врвни истражувања и обука на студентите

За дополнително унапредување на научно истражувачката дејност, како и за обезбедување на современа практична настава за студентите, Владата на Република Македонија и Министерството за образование и наука го реализираа проектот за […]

Занимливости

Чудо кое го запрепасти светот: Научниците создадоа бебе без мајка!

Тим истражувачи успеале во Велика Британија да создадат ембрион во лабораторија без користење на јајце-клетка.Научниците на универзитетот Бат во Англија, успешно создадоа ембрион од глушец со употреба на сперматозоид и […]