Ознака: леќа

Живот

Наближува сезоната на настинки – оваа храна јадете ја превентивно

Оваа сезона одлучивме да делуваме превентивно и навремено за да се заштитиме од овие несакани појави, па затоа одлично време е да се потсетиме дека со намалувањето на температурите треба […]

Живот

Слабејте со помош на леќа

Леќата е главно јадење во многу азиски кујни. Од неа се прават здрави оброци, како салати, каши, супи. Овие мали мешунки се вистински извор на здравје.Го регулира шеќерот во крвта […]

Издвојуваме

Зошто треба да конзумираме леќа најмалку еднаш во неделата?!

Дали би готвеле и конзумирале почесто леќа кога би ги знаеле сите нутритивни бенефити од оваа зрнеста храна?!Археолошки ископувања во близина на денешна Сирија дојдоа до херметички затворени садови полни […]

Издвојуваме

Зошто треба да конзумираме леќа најмалку еднаш во неделата?!

Дали би готвеле и конзумирале почесто леќа кога би ги знаеле сите нутритивни бенефити од оваа зрнеста храна?!Археолошки ископувања во близина на денешна Сирија дојдоа до херметички затворени садови полни […]