Ознака: Македонија

Вести

Светска банка: Македонската економија годинава со најголем раст во регионот

Светска банка во најновата прогноза за растот на економија предвидува дека Македонија и Црна Гора годинава ќе имаат највисок раст во регионот од 3,7 отсто.Во наредните две години прогнозата за […]

Вести

Македонија со рекорден пад на невработеноста до сега

Невработеноста продолжува да паѓа, за една година пад од рекордни 2,8 отсто. Стапката на невработеност во првиот квартал од 2016-та година изнесува 24,5 отсто, што претставува најниска стапка до сега. […]

Коментари

ПЕТРОВСКИ СО ЛЕКЦИЈА ДО ПЛАТЕНИЦИТЕ НА СОРОС КАКО СЕ БРАНАТ ДРЖАВНИТЕ ИНТЕРЕСИ!

Левица и покрај тоа што се промовира како Социјално движење, се повеќе се разоткрива дека позади таа маска стои идејата за Голема Албанија и форсирање на Албанската кауза..Петровски му  објасни […]

Издвојуваме

Обиколките на Гоце Делчев низ Македонија

Од вклучувањето во организацијата, до неговата смрт, Гоце постојано се движел низ Македонија. Во април 1895 год, Гоце заедно со Туше Делеиванов тргнал на обиколка низ Македонија.Патувањето започнало на 10  април […]

Вести

Филип Петровски во говорот на ГДОМ: Доста е од ова ваше дивеење!

Граѓанското движење за одбрана на Македонија (ГДОМ) продолжува со организација на масовни мирни граѓански собири ширум земјава.ГДОМ вечерва организираше собири на граѓани во Велес, Кочани, Прилеп и Битола. Битола, Штип […]

Култура

Филип Петровски: Сите заедно ја пишуваме историјата на Македонија

Државниот архив на Република Македонија, на 01 април 2016 година свечено го одбележа јубилејното постоење од 65 години.На свечената манифестација присуствуваа и 20 преставници од националните архиви на 12 земји. […]

Вести

Реализирани 160 илјади прегледи во рамки на проектот „Рурален доктор“

Преку проектот „Рурален доктор“, што се спроведува веќе две години, досега се реализирани 160 илјади прегледи. Со проектот потенцијално можат да бидат опфатени 360 илјади лица во околу 500 населени […]

Вести

Вчера не беше издадена ниту една потврда за барање азил

Министерството за внатрешни работи соопшти дека вчера не се издадени потврди за искажана намера за поднесување барање за признавање на право на азил.Врз основ на измените и дополнувањето на Законот […]

Вести

Проектот „Купи куќа за млади“ презентиран во Штип

Можностите што на младите им ги нуди проектот „Купи куќа за млади“ за да дојдат до сопствен дом синоќа беа презентирани пред граѓаните на Штип.Градоначалникот на Штип, Илчо Захариев истакна […]