Ознака: месо

Живот

Овие 8 намирници многумина ги сметаат за диетални и здрави, а тие всушност го отежнуваат слабеењето

Полни се со сол, калории и адитиви За да се ослободите од прекумерниот внес на калории, а со тоа и од вишокот тежина, треба да се стави голем акцент на […]

Живот

Јадењето месо е поврзано со низа болести, не само со рак

Студијата, објавена во BMC Medicine, оди подалеку од претходните студии кои го поврзуваа внесувањето црвено и непреработено месо со болести како што е рак на дебелото црево. Студијата спроведена на […]