Ознака: неработен ден

Вести

Следниот викенд ќе биде продолжен – петок неработен ден

Согласно Законот за празници, наредниот петок, 11-ти Октомври, кога се одбележува Денот на народното востание, е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија. Ова значи дека следниот викенд ќе […]

Македонија

9 септември, неработен ден за сите граѓани

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека согласно Законот за празниците, 8 Септември (недела), Денот на независноста, односно 9 септември (понеделник) е неработен ден за сите граѓани на Република […]

Вести Македонија

Среда неработен ден, па следи продолжен викенд

Празникот Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица) кој е во среда на 28 август ќе биде неработен ден за граѓаните од православна верисповед во Македонија. По овој празник следи 8 […]

Вести

Следниот неработен ден во среда – Потоа следи и продолжен викенд

Следниот неработен ден е во среда. На 28 август, среда, се паѓа празникот Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица) и тој ден е неработен за православните верници во земјава. Пота, […]

Македонија

Идната среда е следниот неработен ден

Следниот неработен ден е идната среда. На 28 август, среда, се паѓа празникот Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица) и тој ден е неработен за православните верници во земјава. Потоа, следен […]

Вести Македонија

2 Август – Илинден, неработен ден за сите граѓани

Согласно Законот за празниците на Република Македонија (“Службен весник на РМ”, бр.21/98 и 18/07), 2 август 2019 година (петок), Денот на Републиката, е неработен ден за сите граѓани на Република […]