Ознака: приказна

Живот

Поучна приказна во која ќе се пронајде секој вреден работник: Како мравката добила отказ?

Еднаш одамна, си била една среќна и вредна Мравка, која секој ден прва пристигнувала на работа. Била вредна. Весела. Била среќна додека работела. Пеела весели песни, а резултатите од нејзината […]

Занимливости

Медалот за детето со цуцла е најтажната фотографија оваа година

Син на починат пожарникар-волонтер, кој даде свој придонес во гасењето на пожарите во Австралија, доби медал за храброст. На едно и полгодишниот Харви Китон, облечен во униформа, со цуцла во […]

Живот

МАЈКА МИ МЕ НАПУШТИ ПРЕД 4 ГОДИНИ, ЈА ДОДАДОВ НА ФЕЈЗБУК ЗА ДА ЈА ПРАШАМ: ”КАДЕ СИ МИЛА МАМО И ЗОШТО МЕ ОСТАВИ?”, НО МЕ БЛОКИРА

Животната приказна на Малиот Дејан ќе ви го скрши срцето. Додека неговите врсници се грижат какви телефони или патики имаат, единаесетгодишниот Дејан пешачи пет километри низ шума за на училиште. […]

Занимливости

Кратка приказна со среќен крај – братот близнак!

Денеска оперирав едно мало девојче. Итно ѝ требаше крв од крвната група 0. Таква немавме во болницата, но нејзиниот брат близнак ја имаше токму таа крвна група. Поразговарав со него […]