Ознака: причини

Живот

Не може тукутака да се заразите – причини поради кои не треба да се плашите од коронавирусот

Коронавирусот кој што досега зарази над 100.000 луѓе и однесе околу 3.500 животи е голем предизвик во здравствена смисла, но не само таму туку и во политичка и економска смисла. […]

Вести

Прекин во мрежата на мобилната телефонија на А1- ова е причината за хаосот кој настана попладнево

Попладнево дојде до прекин на услугите од телекомуникациската компанија А1. Корисниците на мобилната телефонија не се во можност да реализираат ниту додјовни, ниту појдовни повици кон било која мрежа во […]

Живот

Утринска депресија: Зошто се будите чувствувајќи се уморно и депресивно и како да се справите со тоа?

Покрај вашиот повеќечасовен сон, сепак се разбудивте чувсствувајќи се депресивно и уморно? Негативните мисли постојано навираат и единственото нешто кое го посакувате е повторно да се вратите во кревет. Не […]

Технологија

Сите ги правиме истите грешки: Телефонот ви е секогаш празен?

Батерии во паметните телефони се чувствителни на сопствените верзии на „стрес“, а научниците откриваат дека мобилниот телефон не треба да се полни до 100 проценти или чекаат да бидат испразнети […]

Живот

Што значи ако крцкате со забите во текот на ноќта (и како да го запрете тоа)?

Се проценува дека околу 8% од возрасните и околу 33% од децата крцкат со забите додека спијат, иако лекарите веруваат дека оваа бројка е многу поголема само што луѓето не […]

Вести

Откриена причината за хеликоптерската несреќа кај Струмица

Неосветлениот среднобранов антенски столб на ЈП „Македонска радидифузија“ е причината за урнувањето на полицискиот хеликоптер на 10 јули 2014 година кај Струмица, во кој загинаа четворица пилоти на МВР, сметаат […]