Ознака: пушење

Живот

7 неочекувани предизвикувачи на главоболка

7 неочекувани предизвикувачи на главоболка Ако главоболката е дел од вашето секојдневие, сигурно се обидувате да дознаете што ја предизвикува. За да ви помогнеме, ќе ве насочиме кон некои предизвикувачи […]

Живот

Овие работи свесно ги правите, а не знаете колку штета си нанесувате на себе

Бубрезите се незаменлив пар органи без кој организмот не може да функционира. Оштетувањето на бубрезите често станува неосетно, а кога симптомите ќе почнат да се појавуваат, може да е доцна […]

Занимливости

Жените потешко престануваат со пушење за разлика од мажите

Резултатите од ново истражување покажуваат дека на жените им е потешко да престанат со пушење цигари отколку на мажите. Истражувачите укажуваат на поголема распространетост на анксиозност и депресија кај жените, […]

Живот

Со секоја цигара труеме дел од своето тело: Пушачите мора да го јадат ова за прочистување

Сите знаеме колку цигарите се штетна навика, но тешко се искоренува. Ако и вие сте пушач, тогаш треба да се погрижите да консумирате намирници кои го чистат телото од отровите […]

Живот

Смесата се прави за една минута, а желбата за пушење ќе ја снема за цел живот

Во текот на денот треба да испие целата содржина на теглата. Конзумирајте секој ден додека желбата за пушење целосно не ја снема. Антониа Сципина, лекарка од Русија, им советува на […]