Ознака: реки

Вести

Дождот ги зголеми нивоата на реките и езерата

Нивото на Дојранското Езеро е речиси три пати повисоко од просекот за ноември, додека нивоата на Преспанското и Охридското се во рамки на просекот, покажува денешното хидролошко мерење.Според УХМР, водостоите […]

Вести

Намалени нивоата на неколку реки во Македонија

Нивоата на реките Црн Дрим кај Ложани и на Вардар кај Јегуновце се пет пати пониски од просекот за октомври, покажува днешното хидролошко мерење на УХМР.Намалување на водостоите бележат и […]

Вести

Нема опасност од излевање на поголемите реки

Врнежите од дожд во изминатите 24 часа не претставуваат опасност за излевање на поголемите реки во државата. Водостојот е далеку од граничниот праг на излевање, соопшти утринава Управата за хидрометеоролошки […]

Вести

Се зголемуваат водостоите на реките

Водостоите на сите водотеци во Македонија се во тренд на покачување како последица од топењето на снегот и поинтензитивните температури на воздухот проследени со врнежи од дожд, информира Управата за […]

Вести

Голем пораст на водостојот на реките

Водостојот на природните езера во Македонија е непроменет, а кај реките се забележува негово зголемување, информира Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).„Најголемо покачување на водосотојот бележиме во сливовите на реките Радика, […]