Ознака: СЕП

Македонија

Со „ЕУ појадок“ СЕП ќе го одбележи 9 Мај, Денот на Европа

Денес во знак на одбележување на 9 Мај, Денот на Европа Секретаријатот за европски прашања ќе  организира „ЕУ појадок“. На настанот што СЕП традиционално го организира се очекува учество да земат амбасадорите […]

Вести

Службен весник и СЕП потпишаа Меморандум за соработка

Јавното претпријатие „Службен весник“ и Секретаријатот за европски прашања денеска потпишаа Меморандум за соработка со којшто се овозможува меѓусебна размена на законите и подзаконските акти во државата и на примарното […]

Вести

Се одржа втор координативен состанок за штетите од невремето

Вицепремиерот задолжен за европски прашања Арбр Адеми, го водел состанокот, а учествувале и Питер Глерим, тим лидер на експертите кои пристигнаа во Република Македонија преку Европскиот механизам за цивилна заштита […]

Вести

Денес во просториите на Секретаријатот за европски прашања се одржа координативен донаторски состанок

Денес во просториите на Секретаријатот за европски прашања се одржа координативен донаторски состанок, во врска со катастрофалните поплави кои се случија изминатиот викенд.Заменик претседателот на Владата на Република Македонија задолжен […]