Ознака: собраниски комисии

Вести

Избрани собраниските комисии , а предлог замениците министри по 20 септември

Парламентот вчера ги формираше работните тела со што и официјално може да почне со законодавната функција по речиси два месеци откако беше конституиран. Одлуката за персоналниот состав на комсииите беше […]

Вести

На денешната собраниска седница, ќе се гласа за составот на собраниските комисии

Собранието денеска треба да ја одржи седницата на чиј дневен ред ќе биде изборот на составот на работните тела на Парламентот. Седницата во петокот ја најави претседателот на Собранието Талат […]

Вести

Најавено конституирање на собраниските комисии, партискиот договорот е постигнат

Членовите на собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата се очекува денеска да одржат седница на која треба да се гласа за составот на парламентарните комисии. Претседателот на Комисијата […]

Вести

Собранието на Република Македонија денеска ќе одржи три седници

Во Собранието на Република Македонија денеска седници ќе одржат комисиите за земјоделство, шумарство и водостопанство, за образование, наука и спорт и Законодавно-правната комисија.Комисијата за земјоделство, шумарство и водостопанство ќе расправа по Предлог-законот […]