Ознака: трик

Живот

Дали сте знаеле за што се може да служи шампонот,освен за перење коса?

Примарната функција на шампонот е за одржување хигиена на косата и темето на главата. Меѓутоа, постојат и некои негови скриени функции за кои сигурно не сте знаеле. Иако постојат мал […]

Занимливости

Оптички трик за мерење на стресот

Јапонскиот професор по психологија Акијоши Китаока смисли брз оптички тест за мерење на стресот според сликата на ''ротирачка змија''.Според овој тест, ''ротирачките змии'' стојат совршено мирни за мирните и опуштени […]