Ознака: училишен прибор

Вести

Се врши дистрибуција на бесплатни ранци и училишен прибор за учениците од поплавените подрачја

Министерот за образование и наука Пиштар Љуфтиу и заменик министерот Спиро Ристовски денес ги посетија основното училиште „Св.Кирил и Методиј“ во Стајковци и подрачниот објект во село Страчинци, каде што […]

Вести

Учениците во Стајковци и Страчинци добија ранци и училишен прибор

Над 470 ученици од основното училиште „Св.Кирил и Методиј“ од Стајковци и подрачното училиште во село Страчинци, денеска добија ранци и училишен прибор донација од Министерството за образование и наука.Министерот […]

Вести

Учениците од поплавените подрачја ќе добијат бесплатен училишен прибор и ранци

Сите ученици од поплавените подрачја покрај бесплатни учебници ќе добијат и бесплатен училишен прибор и ранци за почетокот на новата учебна година. Се очекува за неколку дена да започне дистрибуцијата […]