Ознака: центар

Скопје

Општина Центар отстрани импровизирана градба од ресторан на Водно

Секторот за инспекциски работи и денес излезе на терен и продолжи со акцијата за отстранување на нелегални објекти на територија на Општина Центар. Откако инвеститорот, Вандербилт Тенис Клуб ДООЕЛ Скопје, […]

Скопје

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ЦЕНТАР И РУСКИОТ АМБАСАДОР ЗАСАДИЈА САДНИЦИ ВО ЗНАК НА ПРИЈАТЕЛСТВО ВО ПАРКОТ НА СЕЌАВАЊЕТО

Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ и амбасадорот на Руската Федерација Н.Е. Сергеј Баздникин, денеска засадија 10 садници од видот јавор и со овој чин го најавија хортикултурното уредување на […]

Скопје

Општина Центар прославува 44 години постоење

Општина Центар годинава го прославува 44 роденден. По тој повод, во изменети услови, кога целиот свет се справува со опасниот КОВИД 19, активностите годинава се насочени  кон потврдување на дејствувањето […]

Скопје

МИНАТАТА НЕДЕЛА САНКЦИОНИРАНИ СЕ 182 НЕПРОПИСНО ПАРКИРАНИ ВОЗИЛА НА ТЕРИТОРИЈА НА ОПШТИНА ЦЕНТАР

ЈП Паркинзи на Општина Центар и Општина Центар во соработка со Сообраќајната полиција-Скопје минатата недела санкционираа 182 непрописно паркирани возила кои го попречувале нормалното и безбедно одвивање на сообраќајот. Во […]

Скопје

ВО ТЕКОТ НА ЕДНА НЕДЕЛА САНКЦИОНИРАНИ 255 НЕПРОПИСНО ПАРКИРАНИ ВОЗИЛА НА ТЕРИТОРИЈА НА ОПШТИНА ЦЕНТАР

ВО ТЕКОТ НА ЕДНА НЕДЕЛА САНКЦИОНИРАНИ 255 НЕПРОПИСНО ПАРКИРАНИ ВОЗИЛА НА ТЕРИТОРИЈА НА ОПШТИНА ЦЕНТАР ЈП Паркинзи на Општина Центар и Општина Центар во соработка со Сообраќајната полиција-Скопје во текот […]

Скопје

Богдановиќ: Општина Центар останува доследна на своите заложби за развој на културата

Во Општина Центар  официјално започна со работа Културно-социјалниот простор (КСП) „Центар-Јадро“, прва институција од овој тип на цивилно-јавно партнерство во државата.Овој модел е втемелен на партнерство помеѓу локалната власт, Општина […]

Вести

Општина Центар ќе ја урива ресторантската терасa на Љупчо Ристовски од Интегра.

Општина Центар ќе ја урива ресторантската терасa на Љупчо Ристовски од Интегра. Изградената тераса треба да се урне во рок од 3 дена. Доколку тоа не го стори инвеститорот ќе […]