Ознака: цимет

Кулинарство

Новогодишни ѕвездички со цимет

Декоративни новогодишни колачиња кои ќе ве освојат со својот изглед и со миризбата. Ѕвездичките со цимет, или таканаречени Zimtsterne, се традиционални германски колачиња кои се прават во неколку варијанти – […]

Живот

Циметот, најдобриот сојузник во топење на мастите

Циметот е еден од најпопуларните и најароматичните зачини, неговите делотворни својства се многубројни, а едно од нив е што е одличен сојузник во топењето на мастите со што на најбрз начин […]