Ознака: чување храна

Занимливости

Зошто не е паметно во пластичните кутии од сладолед да чувате сирење и останата храна?

Произведувачите гарантираат безгрижно користење и консумирање на сладоледот од кутијата, но кога ќе се испразни, задолжително мора да заврши во канта за ѓубре. Ако секое лето правите залихи од пластични […]

Живот

Дали јајцата треба да се чуваат во фрижидер и уште 10 други познати митови и вистини за храната

1. Јајцата не мора да се чуваат во фрижидер Ова, всушност зависи од стандардите за производство во државата каде се наоѓате. На пример, во САД, пред да стигнат во маркет, […]