Ознака: шунка

Живот

Шунката, колбасите и сланината го зголемуваат ризикот од рак, но…

Ново истражување на Универзитетот Харвард посочува дека преработено месо, како што се шунката, колбасите и сланината, за девет отсто ја зголемува веројатноста да се развие рак на гради кај жената. […]