Ознака: ѓоко стрезовски

Локална самоуправа

Откинато првото јаболко традиционално од страна на Градоначалникот Стрезовски и г-ѓа Лујза Винтон од УНДП

Откинато првото јаболко традиционално од страна на Градоначалникот Стрезовски и г-ѓа Лујза Винтон од УНДП на годинешниот Преспански Јаболкобер 2017 со кое официјалоно се означува почетокот на бербата на јаболка […]

Локална самоуправа

Стрезовски: Во програмата за општина Ресен беа зацртани 77 проекти, а реализиравме над 180

Воден од девизата дека развојот на нашата локална заедница претставува фундамент за подобар живот на сите граѓани на Општина Ресен, заедно со локалната администрација максимално се посветивме во решавањето на […]

Локална самоуправа

Стрезовски: Градежната експанзија во Преспа продолжува

Деновиве завршија градежно- изведбените работи за реконструкција на дел од регионалниот пат Ресен- Царев Двор. Имено, саниран е наjоштетениот дел од овој регионален пат, односно излезот од градот кон Царев […]

Локална самоуправа

ФОТО: Изградбата на новиот блок на градинката во Ресен се одвива со полна пареа

Изградбата на новиот блок на градинката во Ресен се одвива со полна пареа.Градежно-изведбените работи за изградба на новиот блок на Детската Градинка „11 Септември” во Ресен се одвиваат со несмалено […]

Локална самоуправа

Вчера беше пуштен во употреба дел од новиот цевковод во Ресен

Вчера беше пуштен во употреба дел од новиот цевковод ,кој претставува дел од проектот за целосна реконструкција на системот за водоснабдувањето во Ресен,со замена на постојната 13-километарска азбестна водоводна мрежа […]

Локална самоуправа

ФОТО: Започна реконструкцијата на магистралата низ Ресен

Денес започнаа градежно-изведбените работи за реконструкција на магистралниот патен правец Јанковец- Макази, а кој што води низ градот Ресен.Со овој зафат комплетно ќе се реконструира патниот правец што води низ […]

Локална самоуправа

Градоначалникот на Општина Ресен Ѓоко Стрезовски се закити со признание за ревитализација на преспанскиот туризам

Градоначалникот на Општина Ресен д-р Ѓоко Стрезовски го доби престижното признание за ,,Личност на годината која го ревитализира преспанскиот туризам”!Наградата му беше врачена на гала вечерта на традиционалната манифестација ,,Бест […]

Локална самоуправа

Интервју со градоначалникот на Општина Ресен д-р Ѓоко Стрезовски- Година на реализирани значајни капитални проекти во Преспа

Според сите релевантни показатели кои се однесуваат на досега сработеното, на реализираните проекти и конкретните активности преземени од страна на Општина Ресен во насока на подигнување на нивото на квалитетот […]