ТАЈНИТЕ НА ТИТАНИК: Ова досега СИГУРНО не сте го знаеле!

Loading...

За Титаник се уште се откирваат многу детали. Ова се новите тајни кои се откриени…Напјрпво за улогата на Џек Досон бил планиран  Метју Меконахи, но режисерот и Кејт Винслет навивале за Ди Каприо. На почетокот Камерон не го познавал доволно актерот но откако сите жени признале дека го познават го ангажилал. 
Покрај тоа што Џек Досон е измислен лик, Камерон открива дека на Титаник навистина постоел патник со слично име: Џозеф Досон, кој не го преживеал бродоломот.
И за актерката имало двоумења, планот бил за Гвинет Палтроу но Кејт била поупорна. 
Ликот на Роуз го добил името по бабата на Камерон.
Леонардо бил осетлив на ладна вода, па ретко се појавувал во сцените во кои водата била премногу студена.
Температурата на водата во сцените во внатрешноста на бродот била околу 10 степени, а водата од “океанот” и до 26 степени.

 
Имено, Кејт се плашела од вода па во една сцена за малку и ќе се удавела! Додека, режисерот и дал две минути да се среди и да продолжи со снимањето.
Главните актери признале дека уринирале во водата додека снимале, и тоа за да се згреат, но и бидејќи ги мрзело да одат до тоалет…
Секоја жена на снимањето морало да носи корсет, дури и статистките, кои едвај се гледаат во филмот. Сите морало да пројдат часови по бонтон за да го научат однесувањето на луѓето од почетокот на дваесеттиот век. Келнерите, исто така, учеле како да служат храна и пијалок во сооднос со времето.
А пак сликата од Пикасо што е покажана во еден кадар од филмот, всушност е оригинална слика изнајмена од музеј во Париз.
 
Напјрпво за улогата на Џек Досон бил планиран  Метју Меконахи, но режисерот и Кејт Винслет навивале за Ди Каприо. На почетокот Камерон не

loading...
Loading...