Тажна вест за една од девојките кои заминаа во Сирија!

Loading...

Една од двете девојки од Виена, со потекло од Босна и Херцеговина го изгуби животот во Сирија, а моментално нема официјални информации кои би ги потврдиле овие информации.Сабина Селимовиќ и Самра Кешиновиќ заминале во Сирија во април 2014 година, а Александер Мараковиц, потпаролот на министерството за внатрешни работи на Австрија, рекол дека властите имаат информации за убиство, но дека не можат да бидат сигурни.
„Родителите се известени за можноста дека нивните ќерки се мртви“, рекол Мараковиц. Властите не го откриле идентитетот на девојките.
Конрад Коглер, директор на Јавната безбедност, исто така потврдил постоење на непотврдени информации.
Мотивите за заминувањето на девојките со босанско потекло во Сирија не се сосема јасни. Пред заминувањето од дома тие стапиле во контакт со млади Чеченци, а редовно посетувале една виенска џамија.
По нивното заминување преку територијата на Турција, девојките секојдневно на социјалните мрежи поставувале вести од Сирија. Интерпол трага по девојките од април месец.Сабина Селимовиќ и Самра Кешиновиќ заминале во Сирија во април 2014 година, а Александер Мараковиц, потпаролот на министерството за внатрешни работ

loading...
Loading...