Тенки и сочни шницли маринирани во бело вино со сенф и пивоСостојки:
4 поголеми шницли
200 мл бело вино
3 лажици сенф
сол и бибер
250 мл пиво
чешне лук
1 коцка за супа
Припрема:
Шницлите исчукајте ги па посолете ги и ставете бибер, па потопете ги во бело вино и оставете ги еден час во фрижидер да отстојат.
Загрејте масло па испечете ги шницлите од секоја страна.
Потоа додадете ја маринадата, додадете сенф, истолчениот лук, коцката за супа и пивото, па оставете се заедно да се крчка.
Кога месото ќе омекне и ќе испари пивото и водата, јадењето е готово.Состојки:
4 поголеми шницли
200 мл бело вино
3 лажици сенф
сол и бибер
250 мл пиво