Теолог објаснува: Како да препознаете некој кој е ОПСЕДНАТ СО ЃАВОЛ?

Loading...

Гледано однадвор, опседнатоста се манифестира со депресија, суицидност, автодеструктивност, користење опијати, објаснува теологот Горан Аврам.Иако кај нас постојат малку свештеници кои се согласуваат да се занимаваат со истерување на ѓаволот, поедини стручњаци тврдат дека поседувањето на сатана е чест случај кај нас.
Оние кои се опседнати со ѓаволот замислуваат дека се жртви на лукавиот како приказните на филмовите во право се, но некои нивни карактеристики се малку познати.
Гледано однадвор, опседнатоста се манифестира со депресија, суицидност, автодеструктивност, користење опијати. На околу 1000 психички заболени личности, доаѓа една опседната. Кај тотално опседнатите се менува и структурата на коските, па така можат да ја свртат главата наназад. Покрај тоа, одлично владеат со арамејски јазик – објаснува теологот и главен воен капетан при војската на Србија, Горан Аврам. Иако кај нас постојат малку свештеници кои се согласуваат да се занимаваат со истерување на ѓаволот, поедини стручњаци тврдат дека поседувањето на

loading...
Loading...