Тој е чудо: Босанецот Мухамед зборува 56 јазици и открива во што е неговата тајна!

Мухамед Мешиќ од босанскиот град Тузла е своевиден вистински феномен бидеќи говори 56 јазици.Овој 32-годишен босански генијалец на само 16 години станал општински советник. Освен тоа, тој е и јапонолог и хебреист, а во 2010 година ја добил и престижната награда „Бреинсворк“.
Зборувајќи за неговото полиглотство, тој вели дека тајната околу сето тоа е едноставна.
„Важно е да се има волја и упорност. Од 365 дена во годината, јас патувам 200. Одам на семинари, обуки и не жалам за тоа. Во животот се потребни жртвувања за успех и свесен сум за тоа.“
На Мухамед во основа му требаат две до три недели за совладување на основната комуникација и основите на некој јазик.Овој 32-годишен босански генијалец на само 16 години станал општински советник. Освен тоа, тој е и јапонолог и хебреист, а во 2010 година ја добил

Пронајдете не на следниве мрежи: