Тој живее без пулс: Ова е единствениот човек на планетата кој нема срце!

Loading...

Во 2011 година, 55-годишен човек по име Крег Луис умирал од тешка болест на срцето, наречена амилоидоза.Станува збор за многу ретка болест која се карактеризира со натрупување на протеинот амилоид во ткивата и органите.
Поради забрзаната работа на срцето, доаѓа до откажување на бубрегот и црниот дроб, па без брза докторска интервенција Крег сигурно би починал бидејќи ниту пејсмејкер не би можел да му помогне.
Но, двајца брилијантни доктори од Институот за срцеви заболувања во Тексас, добиле револуционерна идеја. Тие го замениле неговото срце со уред кој циркулира крв низ неговото тело и тоа без ниту еден пулс.
Погледнете го видеото:Станува збор за многу ретка болест која се карактеризира со натрупување на протеинот амилоид во ткивата и органите.
Поради забрзаната работ

loading...