Топ 10 најскапи филмови кои вредат да се погледнат

Loading...

Филмовите се дел од нашето секојдневие, секој ден излегуваат нови филмови и ги полнат кино благајните. Но, кои се 5-те најскапи филмови дознавате во следната листа. Уште мислите дека Титаник е најскап ? Доколку тоа е така се лажете. Во овие филмови има вложено огромни средства па така , тие се со врвен квалитет.1. На првото место се наоѓаат Пиратите од Карибите: На крајот на светот. За филмот се платени рекордни 300 милиони долари за да се сними, а има фантастична добивка од 963 милиони долари. Но ова не е се сите продолженија од овој филм имаат рекордна добивка. Затоа главните актери добиваат големи хонорари, и прифаќаат пак да се во следното продолжение.

2. Заплеткана приказна: Овој анимиран филм веројатно ќе ве зачуди, бидејќи е вториот најскап филм на сите времиња. Филмот е компјутерски анимиран во 2010 година , а за негова целосна реализација се потрошени 260 милиони долари.Добивката од него е 590 милиони долари. Не треба да ве чуди фактот за овој анимиран филм бидејќи за новите анимирани филмови се трошат големи суми. Сепак и добивката од анимираните филмови е голема. Кој вели дека само децата гледаат цртани ?

3. Оваа позиција ја зазема Спајдер-Мен 3 , за овој филм се потрошени 258 милионидолари, а добивката од него е 890 милионии долари. Од овој филм се очекуваше голема заработка, а поради тоа филмските студија постојано работат на продолжениа бидејќи имаат добра заработка од тоа. Четврото продолжение од овој филм кој се прикажа во 2012 година имаше фантастична заработка од 752 милиони долари.

4. Џон Картер: Филмот немаше огромна заработка, но за негова реализација беа потрошени 250 милиони долара. А добивката 282 милиони долари. Овој филм го разочара филмското студио заедно со режисерите,писателите и останатиот тим токму поради слабата заработка.

5. Хари Потер и Полукрвниот принц: За овој филм беа потрошени 250 милиони долари , а заработени фантастични 934 милиони долари. Очекувано за Хари Потер зарем не?

А оваа е листата на преостанатите филмови
6. Аватар 
7. Витезот на темницата ( БЕТМЕН )
8. Хрониките на Нарниа: Принцот Каспиан
9. Одмазници
10. Луѓе во црно 31. На првото место се наоѓаат Пиратите од Карибите: На крајот на светот. За филмот се платени рекордни 300 милион

loading...
Loading...