ТРАГЕДИЈА: Ја задавил сопругата, па потоа се обесил поради „љубовен триаголник“

Сопругот и сопругата Аца(31) и Марија Павловиќ (31) од Мионце најдени се мртви во селото Радобиќ.Аца најверојатно ја задавил сопругата марија, а потоа се обесил.
Мотивот за семејната трагедија, поради која две малолетни деца останале без родители, најверојатно е љубовен триаголник.
Телата на сопружниците биле пронајдени во атарот на селото Радобиќ, во близина на гробиштата. Марија се наоѓала во автомобилот, со јасни траги на давење околу вратот, додека телото на Аца било пронајдено обесено на дрво, 50 метри подалеку.

„Павловиќ беа мили луѓе, но не се согласуваа добро. Проблемот беше во тоа што Аца имаше љубовница во соседството и Марија очигледно знаела за тоа. Тој израсна без татко, мајка му го одгледуваше, приватно се занимаваше со молерство. Не можам да верувам дека проблемот не можеле да го решат барем и со развод“, вели познаник на Павловиќ.
Павловиќ го напуштиле домот во сабота предпладне, претходно Марија ја побарала својата сестра во селото Крчмар и и кажала дека Аца и се заканува дека ќе ја убие. Во сабота попладне, било пријавено нивното исчезнување и почнала потрагата.Аца најверојатно ја задавил сопругата марија, а потоа се обесил.
Мотивот за семејната трагедија, поради која две малолетни деца останале бе

Пронајдете не на следниве мрежи: