Трагичен крај на потрагата: Авионот паднал во океанот кај Јамајка

Loading...

Авионот кој го следеле два американски ловци F-15, се срушил во окенот билзу Јамајка. Се уште нема официјална потврда  колку лица имало во авионот.Авионот од типот SOCATA TBM летал ос Њујорк кон флорида. Кога пилотот не се одзвал на неколку повици на Северноамериканската команда на военото воздухопловство, САД пратиле два ловци F-15 да го пресретнат.
20.50- Властите во Jамајка потврдиле дека авионот се срушил во океанот близу Јамајка.
20:30- За сега нема податоци за авионот над Карипското море. Се стравува дека авионот се срушил, или е само надвор од опсег.
20:28- Забележани се мали отстапувања од курсот, кои ги поправил авто-пилотот
20:21 – Авионот во моментов е над карипското море.
20:15- Експерти јавуваат дека овој вид на авион може сам да помине скоро 3.000 километри.
20:12- Двата американски ловци се  вратиле да наполнат гориво.
20:11- Авионот тргнал кон Јамајка.
20:05- Авионот моментално е над Карибите. Велат дека лета на висина од околу 7.600 метри.

Авионот по некое време влегол во воздушниот простор на Куба а американските авиони  продолжиле да кружат наоколу, во случај пилотот да одлучи да продолжи понатаму.
Се стравува дека дошло до  губиток на притисок во кабината и дека сите патници се задушиле. Ловците кои се приближиле близу капетанот јавиле дека пилотот е без свест и дека главата му паднала врз командите. Нема информации  дека било кој од патниците се движел во авионот.Авионот од типот SOCATA TBM летал ос Њујорк кон флорида. Кога пилотот не се одзвал на неколку повици на Северноамериканската команда на военото воз

loading...
Loading...